fejléc

Borest Balla Géza Pincészetének boraival

2017-02-04
Amit érdemes tudni a borászatról:                 Balla Géza Pincészete: MÉNES, A HAJDANI HÍRES TÖRTÉNELMI BORVIDÉK ARAD-HEGYALJÁN, HOSSZÚ IDEIG FELEDÉSBE MERÜLT A XX. SZÁZAD FOR
Részletek
<< 2018 >>
< Március >
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kedves Látogató!

               Úgy tartják, hogy a jó előszó kíváncsivá tesz. Valójában ez, amit most olvasol, nem előszó, de mint bemutatkozó oldalnak, mindenképpen az a célja, hogy Téged kedves leendő borbarát kíváncsivá tegyen.
Érezzük, és mindenféle szerénytelenség nélkül mondjuk, állítjuk magunkról, hogy nemes célt szolgálunk.

               Valamennyien szervezők, tagok, vendégek hisszük, hogy a magyar bor a világelsők egyike. De tudjuk, azt is, hogy itt valahol az alföld közepén, a Kunsági Borvidéken ezt a tényt még bizonyítani kell. Bizonyítani kell magunknak, az országnak és az érdeklődő közönségnek. Talán ezért is vagyunk mi, de azért is, hogy felhívjuk a figyelmet azokra az értékpusztító vállalkozásokra, melyek a nemzet és a térség jó hírnevét minden egyes "üveg borukkal" téglánként szedik szét. Mert Mi azokra az emberekre figyelünk, akik napi gondoskodásukkal végig kísérik a legnemesebb ital, a bor megszületését.

               A gyertyafényes vacsorák, a kulináris élvezetek és a személyükben is eredeti értékeket hordozó borász szakemberek méltó esti hangulatot teremtenek. A kultúra nálunk tehát létezik!
Célunk volt és a jövőben is az lesz, hogy a hozzánk érkező fiatalokat, idősebbeket baráti csoporttá kovácsoljuk. Egy olyan csapatot hozunk így létre, melynek tagjai egy pohár bor mellett oszthatják meg egymással gondolataikat.
Meghívott vendégek gondoskodnak e csapat tagjai szórakoztatásáról. Beszélnek a hagyományokról, beszélnek ősi mondákról, gyakran anekdotáznak, de szólnak technológiákról és vallásokról is.

               És látod kedves látogatónk, aki idáig elolvasod e sorokat, már Téged is borbarátként szólítunk, mert ha ez az oldal most felkeltette érdeklődésed, bátran kereshetsz minket ötleteddel, kérdéseiddel, támogató és baráti szándékoddal hiszen:

"Nincs oly bölcs ember, kit a bor meg nem bolondít
De a bor megtanít az ékesen való szólásra."